Cerca nel blog

martedì 12 settembre 2017

CORSI DI ITALIANO 2017-2018



CURS D'ITALIÀ AL CENTRE CÍVIC COTXERES-CASINET 

 
Italià nivell 0

Dilluns
de 10.00 a 11.30 h (10 sessions)
Casinet (sala 03), 61,65 €
Dimarts
de 19.30 a 21.00 h (10 sessions),
Casinet (sala 02), 61,65 €
Dimecres
de 18.00 a 19.30 h (9 sessions)
Institució Montserrat (aula M.Curie, 3r pis), 55,49 €

Treballarem la gramàtica, l’article, els substantius i els adjectius, els numerals. El verb: ser, haver, present d’indicatiu dels verbs regulars i irregulars; les preposicions; els possessius.
Aprendrem el lèxic bàsic per presentar-se, saludar; parlar d’un mateix, de la família, de costums i temps lliure, de la ciutat i el barri, de restaurants, de compres, parlar dels gustos i activitats personals.
Lèxic bàsic per a escriure textos breus amb argument col·loquial.
Les sessions són íntegra-ment en italià.



ITALIÀ NIVELL 1
Dimecres
de 19.30 a 21.00 h (9 sessions)
Institució Montserrat (aula M. Curie, 3r pis), 55,49 €

Dijous
de 18.00 a 19.30 h (9 sessions)
Barrufet (aula 202), 55,49 €

Consolidarem i perfeccionarem la gramàtica del curs anterior i continuarem amb: les contraccions, articles i preposicions, els pronoms directes i indirectes, els pronoms i adjectius indefinits, el pretèrit perfet i imperfet d’indicatiu, el futur i el condicional. Ampliarem lèxic per descriure el temps, anar a comprar, descriure físicament una persona, parlar d’experiències passades i de projectes futurs. Desenvoluparem el vocabulari i les estructures necessàries per defensar-se en contextos comunicatius bàsics de la vida quotidiana.


ITALIÀ NIVELL 2

Dijous
de 19.30 a 21.00 h (9 sessions)
Barrufet (aula 202), 55,49 €

Podràs entendre i participar en converses senzilles, llegir un article d’opinió i resumir-ne el contingut, expressar el teu punt de vista, descriure llocs
i persones.



ITALIÀ A TRAVÉS DE LES REGIONS
(Es requereix coneixements d’italià)


Dilluns
de 18.15 a 19.45 h (10 sessions)
Barrufet (aula 202), 61,65 €

Aquest taller està adreçat als alumnes que hagin acabat el nivell 2 i a persones que ja tenen una base d’italià i que volen mantenir la pràctica de l’idioma especialment en la conversa.
 Viatjarem per les 20 regions del país, en coneixerem les característiques geogràfiques, el folklore i les festes, la història, gastronomia i art.
Coneixerem les diferents varietats regionals de la llengua italiana (sabies que a Itàlia es parlen 35 idiomes diferents?) a través de les cançons i textos literaris. L’objectiu del curs és millorar la comprensió oral i escrita i contribuir a l’adquisició de coneixements històrics, geogràfics i  culturals d’Itàlia.



ITALIÀ A TRAVÈS DE LES CANÇONS 
(Es requereix coneixements d’italià)


Dilluns
de 19.45 a 21.15 h (10 sessions)
Barrufet (aula 202), 61,65 €

Aquest curs està dirigit a les persones que tenen un nivell d’italià bàsic i
volen aprendre l’italià de una manera més intuïtiva i amena. A través de les cançons treballarem la comprensió oral i la pronunciació, aprofundint i repassant gramàtica i lèxic. A més a més farem un recorregut històric de la cançó italiana: començarem des de Modugno i Carosone, passarem per Battisti, Celentano, Gaber i Jannacci, coneixerem les grans intèrprets (Mina, Ornella Vanoni, Mia Martini, Fiorella Mannoia, Elisa), l’escola de Gènova (Gino Paoli, Luigi Tenco), els cantautors bons (Lucio Dalla, Gianna Nannini, Francesco de Gregori, Pino Daniele, Carmen Consoli) i els grans  (Paolo Conte, Fabrizio de André, Franco Battiato, Ivano Fossati).


LA MÀFIA: CHE COS’È?
(Es requereix coneixements d’italià)



Dimarts 
de 18.00 a 19.30 h (10 sessions)
Casinet (sala 02), 61,65 €

Aquest curs de conversa de nivell intermedi està dedicat a l’estudi del fenomen mafiós: què es la màfia? Quan neix? Per què? Quantes màfies existeixen en el territori italià? Llegirem els llibres d’Antonio Nicaso "La mafia spiegata ai ragazzi", el de Giovanni Falcone 'Cose di Cosa Nostra', seguirem la filmografia aconsellada per Iñigo Dominguez en 'Crónicas de la mafia'. A més a més, veurem pel·lícules com Il giorno della civetta de Damiano Damiani, Cadaveri eccellenti  i Le mani sulla città de Francesco Rosi, 'A ciascuno il suo' d' Elio Petri, Il camorrista de Giuseppe Tornatore, I cento passi de Marco Tullio Giordana, ‘Gomorra’ de Matteo Garrone, , 'Il Divo' de Paolo Sorrentino,‘La mafia uccide solo d’estate’ de Pif.
Per a aquest curs es requereix un bon nivell d'italià.


Tallers del centre cívic de Cotxeres-Casinet

Nessun commento:

Posta un commento