Passa ai contenuti principali

Corsi di italiano, Ottobre-Dicembre 2019


CURS D'ITALIÀ DES D'OCTUBRE  AL CENTRE CÍVIC COTXERES-CASINET






ITALIÀ NIVELL 0

Treballarem la gramàtica, l’article, els substantius i els adjectius, els numerals. El verb: ser, haver, present d’indicatiu dels verbs regulars i irregulars; les preposicions; els possessius.
Aprendrem el lèxic bàsic per presentar-se, saludar; parlar d’un mateix, de la família, de costums i temps lliure, de la ciutat i el barri, de restaurants, de compres, parlar dels gustos i activitats personals.
Lèxic bàsic per a escriure textos breus amb argument col·loquial.
Les sessions són íntegra-ment en italià.


DILLUNS
 d'11.30 a 13 h (10 sessions)
Del 7 d'Octubre de 2019 al 9 de Desembre de 2019
Espai: Sala 03 - Casinet Hostafrancs (C/Rector Triadó, 53)
Preu: 61,65 €

DIMARTS
de 19.30 a 21.00 h (10 sessions)
Del 8 d'Octubre de 2019 al 10 de Desembre de 2019
Espai: Sala 02 - Casinet Hostafrancs (C/Rector Triadó, 53)
Preu: 61,65 €

DIJOUS
de 18.00 a 19.30 h (10 sessions)
Del 10 d'Octubre de 2019 al 12 de Desembre de 2019
Espai: Aula 202 (Ptge. Vapor Vell, 7 - CEIP Barrufet)
Preu: 61,65 €





ITALIÀ NIVELL 1

 Consolidarem i perfeccionarem la gramàtica del curs anterior i continuarem amb: les contraccions, articles i preposicions, els pronoms directes i indirectes, els pronoms i adjectius indefinits, el pretèrit perfet i imperfet d’indicatiu, el futur i el condicional. Ampliarem lèxic per descriure el temps, anar a comprar, descriure físicament una persona, parlar d’experiències passades i de projectes futurs. Desenvoluparem el vocabulari i les estructures necessàries per defensar-se en contextos comunicatius bàsics de la vida quotidiana.

DILLUNS
de 19.45 a 21.15 h (10 sessions)
Del 7 d'Octubre de 2019 al 9 de Desembre de 2019
Espai: Aula 202 (Ptge. Vapor Vell, 7 - CEIP Barrufet)

Preu: 61,65 €







ITALIÀ NIVELL 2
 Podràs entendre i participar en converses senzilles, llegir un article d’opinió i resumir-ne el contingut, expressar el teu punt de vista, descriure llocs i persones. I naturalment, en la gramàtica,  el conjuntiu!!!

DILLUNS de 10:00 a 11:30 (10 sessions)
Del 7 d'Octubre de 2019 al 9 de Desembre de 2019
Espai: Sala 03 - Casinet Hostafrancs (C/Rector Triadó, 53)
Preu: 61,65 €



DIMECRES  de 19:30  a 21:00 (10 sessions)
Del 9 d'Octubre de 2019 al 11 de Desembre de 2019
Espai: Sala 01 - Casinet Hostafrancs (C/Rector Triadó, 53)
Preu: 61,65 €






CIUTATS ITALIANES (conversa bàsica)




En aquest taller aprofundirem en el coneixement d'Itàlia viatjant a través de les seves ciutats. A d' Ancona o Alessandria, B de Bologna o Bari, C de Cosenza o Cagliari, D de Domodossola! Itàlia no és només Roma, Venezia i Firenze, sinó un munt de ciutats grans i petites que parlen llengües i conten històries molt diferents. 
Dai, prepara la valigia che partiamo!
DILLLUNS de 18:15 a 19:45 (10 sessions)
Del 7 d'octubre de 2019 al 9 de Desembre de 2019
Espai: Aula 202 (Ptge. VAPOR VELL, 7 - CEIP BARRUFET)
Preu: 61,65 €




ITALIÀ A TRAVÉS DE LES REGIONS (conversa intermèdia)




Viatjarem per les 20 regions del país, en coneixerem les característiques geogràfiques, el folklore i les festes, la història, gastronomia i art.
Coneixerem les diferents varietats regionals de la llengua italiana (sabies que a Itàlia es parlen 35 idiomes diferents?) a través de les cançons i textos literaris. L’objectiu del curs és millorar la comprensió oral i escrita i contribuir a l’adquisició de coneixements històrics, geogràfics i  culturals d’Itàlia.



DIJOUS de 19:30 a 21:00 (10 sessions)
Del 10 d'Octubre de 2019 al 12 de Desembre de 2019
Espai: Aula 202 (Ptge. VAPOR VELL, 7 - CEIP BARRUFET)
Preu: 61,65 €







PARLIAMO DI CINEMA ITALIANO  (conversa intermèdia)


Aquest taller de conversa està adreçat a persones apassionades del cinema italià. El Neorealisme, el cine d’autor, la commedia all’italiana, el cinema polític: un recorregut històric que ens mostrarà també els canvis de la llengua i la societat italianes. Una mirada als més grans directors i actors a través de l’anàlisi dels diferents gèneres cinematogràfics i la visió de les escenes més importants.

DIMARTS de 18:00 a 19:30 (10 sessions)
Del 8 d'Octubre de 2019 al 10 de Desembre de 2019
Espai: Sala 02 - Casinet Hostafrancs (C/Rector Triadó, 53)
Preu: 61,65 €



Període d’inscripcions als tallers
ANTICS TALLERISTES: Les domiciliacions bancàries, a partir del 25 de juny, i en efectiu o targeta, a partir del 4 de setembre.
 
NOUS TALLERISTES: A partir del 10 de setembre, tant si és per domiciliació com si és en efectiu, targeta o en línia. Els menors d’edat no es podran inscriure en línia si no tenen DNI.
Les domiciliacions bancàries es poden fer fins al 30 de setembre de 2018

ATENCIÓ DOMICILIACIONS!


Si domicilieu el rebut pel banc cal que tingueu en compte que les inscripcions es renoven automàticament fins al trimestre abril-juny (tret que ens especifiqueu el contrari en el moment de fer la inscripció).

En el cas que no vulgueu continuar amb el taller us heu de donar de baixa abans que finalitzi el trimestre vigent, comunicant-ho a Secretaria.

 

Data d’inici dels tallers

A partir del divendres 4 d’octubre i acaben el dissabte 14 de desembre inclòs, amb l’excepció dels tallers per als quals s’indiqui una altra data.

Els tallers que no tinguin un nombre mínim de persones inscrites es podran suspendre. Reducció i subvenció dels imports als cursos: informeu-vos-en en el mateix centre.

Informació sobre beques: en poden rebre les persones amb Targeta rosa (no la de tarifa reduïda). En tots els casos es demanaran els comprovants pertinents.

Les beques es donaran per rigorós ordre d’arribada. Els cursos de les escoles de música Diesi i Farré no tenen beques. Més informació a Secretaria.

Els centres no es fan responsables del material que els usuaris i els participants en les activitats dipositin als equipaments.


Commenti

Post popolari in questo blog

AGGETTIVI QUALIFICATIVI

Ecco una lista di aggettivi qualificativi ( in giallo il contrario dell'aggettivo precedente), alcuni dei quali  già conoscete. Non ho volutamente messo la traduzione, che -spero-  farete voi, magari durante le lunghe vacanze che ci attendono. In questo link trovate il dizionario italiano-spagnolo:  http://www.grandidizionari.it/dizionario_italiano-spagnolo.aspx?idD=4 In quest'altro trovate un dizionario dei sinonimi e dei contrari: http://www.sinonimi-contrari.it/ Buon lavoro!! Maschile singolare Maschile plurale Femminile singolare Femminile plurale Spagnolo/ Catalano Attivo Attivi Attiva Attive Pigro Pigri Pigra Pigre Affascinante Affascinanti Affascinante Affascinanti Orribile Orribili Orribile Orribili Allegro Allegri Allegra Allegre Triste Tristi Triste

DESCRIVERE FISICAMENTE UNA PERSONA

La faccia o il viso (=la cara) può essere: - tonda (=redonda), pallida , rosea (=rolliza), con lentiggini (=con pecas),  lentigginosa (=pecosa) , bella (=guapa), brutta (=fea), allegra (=jovial) , invecchiata (=envejecida), ringiovanita (=rejuvenecida) , faccia rifatta (=cara operada). Può avere:  - uno sguardo profondo (=una mirada profunda) e un bel sorriso (=una hermosa sonrisa); le guance arrossiscono (=las mejillas enrojecen) e gli occhi , oltre a vedere e a guardare, ridono e piangono (=los ojos, además de ver y mirar, rien y lloran) - La statura. In base a quest’ultima una persona può essere : • bassa , alta o di media statura . - In base al peso del corpo una persona può essere: • grassa (=gorda) , magra (=delgada), snella (=esbelta) o normale . - La corporatura (=la constitución) può essere: - ben fatta, diritta, curva, esile /gracile (=canijo), grande, grossa (=corpulenta), grassa (=gorda) , magra (=delgada), piccola, regolar

I COLORI

I colori indicano una qualità di un oggetto . Per questo motivo, come ogni aggettivo qualificativo , in italiano concordano in genere e numero con il nome al quale si riferiscono:  indosso una camicia gialla e dei pantaloni verdi (=llevo una camisa amarilla y pantolone verdes) un cappotto nero un abrigo nero due cappotti neri dos abrigos neros una gonna rossa una falda roja due gonne rosse dos faldas rojas La maggior parte dei colori posso essere classificati come: - aggettivi in -o (a 4 uscite). Es: bianc a /bianch e (femminile singolare/plurale) bianc o/ bianch i (maschile singolare/ plurale) - aggettivi in -e (a 2 uscite, una per il singolare ed una per il plurale): es: verde / verdi (femminile e maschile) - aggettivi invariabili nel genere e nel numero: es: Blu COLORI IN -O Bianco/bianchi   bianca/bianche blanco Nero/neri      nera / nere negro Rosso/rossi    rossa/rosse rojo Giallo/gialli